Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

"X-CCP Identitetskriser på Østfronten" med Jan Tvernøe

Dato
Mandag d. 14. november 2022, Kl. 14:00 til kl. 16:00
Sted
Sognegården, Vallensbæk Sognegård, Kirkebakke Allé 9, Vallensbæk, 2625 København S
Pris
Gratis adgang

X-CCCP Identitetskriser på Østfronten med Jan Tvernøe

Vil du vide mere om, hvad der egentlig skete på Østfronten efter Sovjetunionens kollaps? Tag med på en spændende, humoristisk og levende illustreret rejse fra vores egen østeuropæiske baghave, via Stalins barndomshjem i Georgien til de vanskeligt tilgængelige og barske grænseområder mod Afghanistan og Kina. Vi dykker ned i historien, og trækker tråde til tiden før 1. verdenskrig for at forstå nutidens spraglede verdenskort.

Jan Tvernøe tager os med på en spændende og kontrastfyldt fotografisk rejse i selvudråbte republikker, som ingen anerkender, men hvor befolkningen ad snørklede veje kan have fire forskellige pas og til autonome regioner, som indfører deres egne tidszoner, blot fordi de identificerer sig mere med nabolandet, end det land de officielt er en del af.

Jan Tvernøe blev på sin første rejse i en tidligere sovjetrepublik meget fascineret af den dybe identitetskrise, som de nye nationer stadig gennemgår her ca. 30 år efter Sovjetunionens kollaps. En identitetskrise som afspejler sig i bizarre forklaringer, tvivlsom historiefortælling, persondyrkelse, evig selvhævdelse, en længsel mod det gamle og glemte konflikter.

Vi kommer forbi både hammer og segl, Leninstatuer, plasticpenge, menneskeskabte miljøkatastrofer og moderne tider med dyre biler, Gucciure og mondæne caféer. Samtidig skildres også nogle smukke nationer fyldt med gamle traditioner, gæstfrie befolkninger og dramatisk historie.