Dato Mandag d. 8. februar 2021, Kl. 14:00 til kl. 16:00
Sted Kirkebakke Alle 9, 2625 Vallensbæk
Stephan de Fønss
Gratis / kaffe og kage 25 kr.
AFLYST Pejsestueeftermiddag: Alle sønner - eller døtre

Charlotte Amalie af Danmark-Norge (1650 - 1714) – Christian Vs dronning – er lidt en overset personlighed i Danmarkshistorien sammenlignet med andre dronninger i samme periode. Det til trods for, at hovedstaden på De Amerikanske Jomfruøer i Caribien – det tidl. Dansk Vestindien – her mere end 300 år efter hendes død stadig er opkaldt efter hende. Akkurat som én af Københavns smukkeste bygninger – Den Reformerte Kirke i Gothersgade lige over for Rosenborg Slot – på mange måder er hendes fortjeneste, og kirken stadig er opdelt i en både fransk og tysk menighed efter hendes ønske. Med udgangspunkt i Charlotte Amalie af Danmark-Norges liv, vil Stephan de Fønss i foredraget fortælle nærmere om den politiske, forfatningsmæssige og kirkelige situation i rigsfællesskabet Danmark-Norge i tiden omkring enevældens indførelse i 1660. Ligesom han vil komme nærmere ind på det reformerte kirkesamfunds historie og teologi.

TILMELDING

Som følge af covid19 er der begrænset plads til forårets arrangementer.

For at ingen skal gå forgæves, beder vi derfor om tilmelding på forhånd, enten:

brug tilmeldingsformularen

• telefon 6049 3496 til Charlotte Kaas

• e-mail CHK@km.dk til Charlotte Kaas

På forhånd tak for hjælpen