Besøg kirkerne

Helligtrekongers Kirke og Vallensbæk Kirke

Helligtrekongers Kirke og Vallensbæk KirkeTo kirker, der på en gang er meget forskellige og så alligevel ens. Forskellige i alder, byggestil og udtryk, ens når det kommer til indhold og vision.

Helligtrekongers Kirke blev indviet den 28. oktober 2012. Vallensbæk Kirke er en typisk landsbykirke fra middelalderen. Begge kirker er på hverdage i dagtimerne åbne for besøgende, når der ikke er tjenester. Grupper kan besøge kirken, når der på forhånd er indgået aftale.

Den første søndag i måneden er der højmesse i Vallensbæk Kirke, mens alle øvrige søndagsgudstjenester (højmesser) afholdes i Helligtrekongers Kirke. Øvrige gudstjenester planlægges i Vallensbæk Kirke efter behov. Juleaftensdag foregår alle gudstjenester fra Helligtrekongers Kirke.

Dåb

Ved højmesser i Helligtrekongers Kirke indskrives maksimalt 2 dåbsfamilier, mens der ved dåbsgudstjenester om lørdagen indskrives 3-4 dåbsfamilier. Der planlægges dåbslørdage i såvel Vallensbæk Kirke som Helligtrekongers Kirke. Der indskrives som regel ikke dåb på søndage med tjenester udelukkende i Vallensbæk Kirke.

Konfirmationer foregår fra Helligtrekongers Kirke.

Vielser/velsignelser

Vielser og velsignelser afholdes i den kirke, som parret måtte ønske. Par, der forventer mere end 70 gæster, anbefales dog at lade vielsen foregå fra Helligtrekongers Kirke.

Bisættelser/begravelser

Af hensyn til arbejdsmiljøet og for at skåne Vallensbæk Kirke anbefales det at benytte Helligtrekongers Kirke.

Leje af Sognegården

Sognegården kan lejes til begravelseskaffe,  hvis der ikke er andre planlagte aktiviteter.

Tidligere kunne lokalerne også lejes til dåbsreception og bryllupsreception, men det er desværre ikke længere muligt.

Begravelseskaffe

Vi tilbyder udlejning af  konfirmandlokalerne til begravelseskaffe efter aftale. Lokalet stilles til rådighed i 3 timer, personalet sørger for borddækning, kaffe og te, afrydning og rengøring.  Kontakt kirkekontoret for yderligere information.

Man sørger selv for kage til kaffen og/eller sandwich/smørrebrød samt evt. øl/vand.
Begravelseskaffe koster 50 kroner per person. Beløbet faktureres i forbindelse med de øvrige begravelsesudgifter.

For booking og planlægning kontakt kirketjeneren T: 72 10 00 96 eller skriv til kirketjeneren